Verslag introductieperiode ATC4ICT

De introductieperiode voor de eerste deelnemers is afgerond. Stuk voor stuk hebben de kandidaten laten zien dat ze erg gemotiveerd zijn om dit traject succesvol af te ronden.

Deze keer heb ik een aantal kandidaten gevraagd iets te schrijven over de introductieperiode. Hiervan heb ik een selectie gemaakt om jullie een indruk te geven van de afgelopen 3 weken:

Algemeen:

“De eerste 3 weken hier bij ATC4ICT heb ik heel prettig gevonden. Voor mij was het fijn dat we met een compleet nieuwe groep zijn gestart en dat er veel tijd is geweest om elkaar beter te leren kennen. Dit is voor mij een stuk makkelijker geweest dan dat ik had moeten instromen in een al bestaande groep. Het is vooral ook fijn dat iedereen gewoon kan zijn hoe hij werkelijk is, dat we gewoon accepteren van elkaar dat we zijn wie we zijn, met onze plus- en onze minpunten en dat dat goed is.”

Wat vond je leerzaam:

“De weken waren erg leerzaam. We leerde dingen over elkaar en ook van ons zelf. De uitleg is duidelijk gegeven, en makkelijk te begrijpen.”

“Ik vond het vooral leerzaam hoe anderen met bepaalde dingen omgaan en hoe ze zijn. En ook dat bepaalde dingen toch best lastig zijn te verwoorden. En voor de “klas” staan, hoe ik daar mee om zou kunnen gaan.”

“De precieze manier hoe je iemand kritiek moet geven.”

“De opdrachten waar we websites mochten beoordelen en meedenken over de website voor het testcentrum waren leerzaam en een leuke manier om kennis te maken met software testen. Ook de training rond communicatie was leerzaam en hoewel het niet nieuw was voor mij was het wel goed om het even op te frissen, aangezien het één en ander wel weggezakt was.”

Wat vond je moeilijk:

“Voor de “groep” staan. Maar wel leerzaam hoe ik er mee om moet gaan.”

“Bij mezelf heb ik wel gemerkt dat ik wel wat moeite had om iets te zeggen in de groep, en ook bij de oefenopdrachten rond de websites had ik achteraf wel weer twijfels dat ik het wel beter had moeten doen. Overigens heb ik me daar wel overheen kunnen zetten toen ik besefte dat ik hier ben om wat te leren en dat het er niet om ging dat het allemaal perfect was.”

Wat zou je tegen “toekomstige” kandidaten willen zeggen:

“Als je geïnteresseerd bent om software tester te willen worden, en je krijgt de kans om bij Fith deze opleiding te gaan volgen, zou ik deze met beide handen aannemen.”

“Tegen toekomstige kandidaten zou ik willen zeggen: doe mee, waag de sprong! Ondanks dat het spannend is om te beginnen aan het traject, probeer het gewoon en ervaar hoe het hier is. We zijn een gezellige groep en ik ben ervan overtuigd dat we je niet zullen laten vallen en dat je het naar je zin zal hebben.”

Wat zou je tegen “toekomstige” klanten willen zeggen:

“Wij staan open voor iedere uitdaging, en zullen laten zien waar we goed in zijn. Dit is uiteindelijk ook ons vak.”

 

Eenieder zal begrijpen dat ik zo trots ben als een pauw op deze deelnemers. Volgende week gaan we echt starten met het IT deel. Een nieuwe uitdaging voor iedereen!